Back in business!

Moikka!

Oon ollut kipeänä koko viime viikon, ja kirjoittaminen on sen vuoksi ollut tauolla. Nyt kuitenkin flunssa on selätetty ja treenit jatkuu!

Mun ”lomailun” aikana, ja sitä edeltäneellä viikollakin, Elina on pitänyt Reetan liikkeessä. On ollut Seuran Mestaruuskilpailut, joissa 60-70cm luokasta tuloksena Elinan kauden siistein rata ja tuplanolla. Reetan kuntokuuriin otettiin lumien myötä myös pulkan veto! Elina ja pikkuveljeni Juho ovat hoitaneet pulkkatreenit, ja pulkkaan totuttamisen, kahdestaan. Totuttamisessa on ollut kaksi vaihetta:
1. Valjaat päälle
2. Pulkka perään ja maastoon
Hienosti on pikkutamma toiminut ♡

Toissapäivänä käytiin jumppailemassa Usvalaaksossa.

img_20161129_190437

Ja tänään oli vuorossa kengitys. Reetta sai ensimmäistä kertaa kengät myös takajalkoihin. Tämä oli nyt toinen kerta, kun Reetta kengitettiin kuumakengityksellä, ja jo ensimmäisen kerran perustella olen erittäin tyytyväinen uuteen kengittäjäämme! Hieman hintavampaa toki kun ns. normikengitys, mutta kengät pysyvät hyvin ja palvelu on muutenkin asiantuntevaa, ja yksilöllistä. Ja niinhän se on, että kaviot tekevät hevosen.

received_10212128549512288

Kuumakengityksestä vielä lyhyesti (luulen, että kaikki eivät tiedä mitä se tarkoittaa… Tai sitten tunnen vaan vähän hölmöjä ihmisiä 😂). Eli siinä kavio vuollaan ensin ihan normaalisti. Tämän jälkeen sopivan kokoinen kenkä kuumennetaan hehkuvan kuumaksi, ja sillä poltetaan kavioon kengälle ”paikka”. Lämmin kenkä on myös helpompi muotoilla oikeaan muotoon. Kun tämä on tehty, kenkä viilennetään vedessä ja naulataan aivan normaalisti kiinni. Polttaminen ei satu hevosta, mutta jotkut hevoset voivat ensin pelätä suhisevaa ääntä, savua ja voimakasta hajua, joka toimenpiteestä aiheutuu. Tämän vuoksi Reetta olikin vielä tällä kertaa rauhoitettuna.

img_20161201_210507

Loppuviikosta bloggailen vielä vähän muita juttuja! Stay tuned.

♡Jenni

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *